Rellen na voetbalwedstrijd

Zelfs bij winst van het Nederlands elftal weten jongeren en een zooitje van te maken. In Hoogeveen braken gisteren rellen uit na de wedstrijd Nederland – Japan. Hierbij werden 38 jongeren opgepakt.

De jongeren verzamelden zich tegen de avond rond een winkelcentrum in Hoogeveen. Zo’n 200 fans waren aanwezig. De groep hield het niet bij feestvieren, er werd met vuurwerk en flessen gegooid. Hierdoor had de omgeving het zwaar te verduren, een winkelruit sneuvelde en in de buurt van het winkelcentrum waren jongeren bezig de boel te vernielen.

De ME rukte uit om de jongeren uit elkaar te halen. Daarbij werden aanvankelijk acht mensen opgepakt. Toen even later de groep verder ging met rellen werd besloten de hele groep in te rekenen. In totaal werden 38 jongeren afgevoerd naar het politiebureau. Vandaag zijn de meeste jongeren weer vrijgelaten. Vijf zitten er nog vast in verband met andere openstaande zaken.

Bron: NU.nl

Lees ook:Rellen Parijs om dood jongeren
Lees ook:Sydney deels afgesloten uit vrees voor rellen
Lees ook:Tweet zet jongen in cel
Lees ook:Groep jongeren opgepakt voor straatroof
Lees ook:Jongeren opgepakt voor vernielingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>