Gehandicapt meisje zit uren in loeihete bus

Een 16-jarig verstandelijk gehandicapt meisje was woensdagmiddag van huis op weg naar school. Ze zou door een taxibusje van Connexxion thuis worden gebracht maar dat ging niet helemaal zoals gepland. De chauffeur werd onwel, ging naar huis en liet het meisje in de hete bus achter.

Tijdens de rit terug naar huis begon de chauffeur zich erg beroerd te voelen. Thuis nam hij een pilletje en ging op de bank liggen, waarschijnlijk in de veronderstelling dat hij iedereen terug had gebracht. Helaas was dat niet het geval.

In het busje bevond zich nog een 16-jarig meisje. Haar verstandelijk niveau is dermate laag dat ze niet in staat was de chauffeur te waarschuwen voor hij naar huis ging. Ook kon ze zichzelf niet uit de bus bevrijden. Bijna een halve dag heeft het meisje in de loeihete bus gestaan zonder dat er iets gebeurde.

Toen de man wakker werd herinnerde hij zich dat het meisje nog in de bus zat en bracht haar naar huis.  De chauffeur, die al twaalf jaar in het vak zat en normaal gesproken zijn werk altijd prima deed is vanwege nalatigheid op staande voet ontslagen.

Bron: AD

Lees ook:Tienermeisje in Australië heeft bom om haar nek
Lees ook:Tienermeisje schiet vader neer met pijl en boog
Lees ook:Meisje (17) slaat ruit eetcafé in
Lees ook:Nieuwjaarsfeest van 16-jarige eindigt in grote chaos
Lees ook:Meisje van 14 rijdt 170 km per uur

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gehandicapt meisje zit uren in loeihete bus

  1. Walter

    Moeilijk verhaal natuurlijk. Ja, als een chauffeur onwel wordt en niet volledig helder is, kun je hem dit dan 100% verwijten? Als blijkt dat de bestuurder van de bus willens en wetens het meisje in de bus heeft achtergelaten is het zowiezo terecht dat de chauffeur uit dienst is gezet. Het had echter erg kunnen aflopen voor het meisje. Ik zou Connexxion willen aanraden om een noodknop in de bus in te bouwen voor chauffers, waarna de centrale wordt gewaarschuwd. zodat dit soort ongelukken in de toekomst niet meer voorkomen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>