22-jarige Nederlander onder doden Loveparade

Onder de negentien doden die gisteren vielen tijdens de Loveparade zat in ieder geval één Nederlander. Het gaat om een 22-jarige jongen.

De Duitse autoriteiten gaven het nieuws van de overleden Nederlander vanmorgen door aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Waar de jongen vandaan komt is nog niet vrijgegeven.

Bij het grote evenement in het Duitse Duisburg ontstond zaterdag paniek in de tunnel die zowel als ingang en uitgang dienst deed. Mensen klommen omhoog om aan de duwende mensenmassa te ontsnappen. Hierbij vielen een paar jongeren naar beneden bovenop andere mensen. In de paniek die ontstond werden feestgangers onder de voet gelopen en platgedrukt.

In totaal vielen er negentien doden en 342 gewonden. Of er überhaupt Nederlanders gewond zijn geraakt is nog niet bekend.

Dit was ook meteen de laatste Loveparade, de organisatie heeft laten weten het evenement niet meer te houden. Zonde natuurlijk van zo’n groot evenement, maar een drama als dit wil je als organisatie natuurlijk nooit meer..

Bron: NU.nl

Lees ook:Universiteit Aleppo dicht na dodelijk protest
Lees ook:Tiener overlijdt na Halloweenfeest Madrid
Lees ook:Update: Tieners overleden bij aanslag centrum Luik
Lees ook:Jonge fans gewond bij handtekeningsessie ‘Deutschland sucht den Superstar’
Lees ook:Jongeren verstoren Gay Pride Belgrado: Bijna 100 gewonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>