Particuliere zorg van jongeren zit zonder toezicht

Jongeren die zorg nodig hebben krijgen deze soms  bij particulieren zorginstellingen. Niks mis mee, zou je denken. Toch is het maar de vraag hoe goed die zorg is die de jongeren aangeboden krijgen. Er is namelijk geen enkel toezicht op.

De Inspectie Jeugdzorg meldt dat er grote risico’s zijn wanneer er in zee wordt gegaan met particuliere zorginstellingen. Het toezicht dat jeugdzorg wel uitvoert op zorginstellingen van zichzelf valt bij particuliere instellingen niet onder de Wet op de Jeugdzorg.

Er zijn in Nederland ruim 100 bedrijven die particuliere zorg aanbieden. De kwaliteit die deze instellingen bieden is niet te meten en er is dus ook geen garantie dat deze aan goede normen voldoet.

Ondanks dat de zorg wellicht niet goed genoeg is blijven er jongeren bij deze instellingen terecht komen. Dat komt omdat er gewoon te weinig plaats is voor het toenemende aantal jongeren die hulp nodig zijn. Ruimtegebrek bij de reguliere jeugdzorg dwingt hen een andere plek te regelen. Al dan niet bij particuliere instellingen.

Nu maar zien wat de gevolgen daarvan zijn en of de zorg daadwerkelijk onder het niveau ligt…

Bron: RTL

Lees ook:Zorg jij voor zorg?
Lees ook:Eén loket voor alle problemen
Lees ook:Ouders stellen zich aan over problemen kids
Lees ook:Groot onderzoek naar jeugdzorg in Noord-Nederland
Lees ook:Jongeren Jeugdzorg in containerwoningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>