iPad voor leerlingen om beter te leren lezen

Sommige mensen hebben voor de winkels liggen slapen om er een te bemachtigen, vmbo-leerlingen in Vlaardingen krijgen hem zomaar op proef. Nou ja, niet helemaal zomaar. De iPad zal voor jongeren met een leesachterstand misschien een handig hulpmiddel worden.

De leerlingen krijgen vanaf september een iPad met een speciale applicatie erop die hen gaat helpen met lezen. De iPad zal teksten voor gaan lezen en onderstreept het uitgesproken woord.

‘iLove Reading’ heet het project en het is bedoeld voor leerlingen uit het leerwegondersteundend onderwijs. Wanneer je problemen hebt met lezen is leren niet echt motiverend. Lezen is dan een kwelling in plaats van een manier om te ontspannen. Om meer plezier in hun leesvaardigheid te brengen is de iPad wellicht een oplossing.

De iPad is lekker handzaam en daarnaast heeft het apparaatje meerdere interactieve mogelijkheden. De proef is van september 2010 tot en met juli 2011, daarna wordt er gekeken of de proef daadwerkelijk succes heeft gehad.

Bron: Computer Idee

Lees ook:iPad-school; tablet middelpunt nieuwe basisschool
Lees ook:Bewusteloos meisje op zebrapad
Lees ook:In het weekend naar school
Lees ook:Gezond advies beloning voor meewerkende scholieren
Lees ook:Britse tieners aan de gratis nicotinepleisters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>