Veel jonge Finnen plegen zelfmoord

In Finland zitten veel jongeren zo diep met hun handen in het haar dat zij geen andere uitweg zien dan uit het leven te stappen. Van alle personen die zelfmoord plegen in Finland is 1 op de 10 jonger dan 24 jaar..

Vandaag, op World Suicide Prevention Day is zelfmoord onder jongeren een thema om bij stil te staan. Hoeveel jongeren zijn er wel niet die geen oplossing meer zien voor hun problemen, die zich niet thuis voelen op de wereld en besluiten voor altijd het bijltje erbij neer te gooien. Het zijn er latijd te veel, overal ter wereld.

De Finse Vereniging voor Mentale Gezondheid (FAMH) komt met schokkende zelfmoordcijfers uit Finland. Het blijkt dat daar jaarlijks bijna 1 op de 1000 jongeren vervroegd uit het leven stapt. Niet in een impuls, de zelfmoord wordt uiterst zorgvuldig gepland.

Het voorkomen van een zelfmoord is een haast onmogelijke taak. Hoe kun je weten of iemand met de gedachten rondloopt zichzelf van het leven te beroven wanneer deze persoon slechts depressief is in zijn eigen tijd, en voor anderen de schijn ophoudt? Lastig. Toch schijnt steun van vrienden en familie een hele hoop te helpen.

Bron: Finlandsite

Lees ook:Zelfmoord populair in Frankrijk
Lees ook:Waarom wil jij dood; documentaire over zelfmoord
Lees ook:Zelfmoord is erfelijk
Lees ook:Radcliffe tovert geld tevoorschijn voor homo-jongeren
Lees ook:Schokkend: Zelfmoordhype onder meisjes Enschede

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel jonge Finnen plegen zelfmoord

 1. Gifpilbonusje

  Dán Moeten de Finnen Snel Gaan KijkenOf ér joden , Zó Wél mannelijk Als vrouwelijk Óp de Lagere scholen Aanwezig Zijn!

  Dé Lagere school Kinderen Na Zién Óp heroine ghb lsd Reproductieremmers Spieratrofyverwekkers scopolamine Die Ze Ván de joden tijdens schoolreisjes in gespoten krijgen tijdens de verkrachtingen en martelingen!

  Dát is Òp ALLE Leeftijden Doodsoorzaak NUMMER ÈÈN !

  In Nederland Sterven ér Dóór Deze Schanddaden Der joden Op de lagere scholen 5000 Kinderen en Jongeren Pér Jáár Door Middel Van Zelfmoord , Allen Deze stoffen in het Lichaam Ook !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>