Jongeren Jeugdzorg in containerwoningen

In Amsterdam staan bij jeugdzorg heel wat jongeren op de wachtlijst. Zij zijn een nieuw plekje nodig omdat hun thuissituatie niet meer leefbaar is. Een pleeggezin of eigen woning zou een oplossing zijn maar deze zijn er te weinig en het aantal jongeren dat hulp nodig heeft groeit. Wooncontainers zijn wellicht een oplossing.

Er komen 68 containers vrij om jongeren een plekje te geven. De wooncontainers zouden een goede mogelijkheid kunnen zijn om het tekort aan opvang tegen te gaan. In de containerwoningen zouden jongeren onder begeleiding hun eigen woongelegenheid hebben. Ook wordt er onderzocht of de jongeren tijdelijk in woningen van wooncorporaties kunnen wonen, als deze op de lijst staan om gesloopt of gerenoveerd te worden.

Momenteel zijn er tweehonderd kinderen die nog een plekje nodig hebben. Pleeggezinnen zijn er te weinig en er is niet genoeg doorstroming naar begeleid wonen van jongeren vanaf vijftien jaar. Hopelijk helpen de containerwoningen het aantal jongeren op de wachtlijst terug te dringen. Nu alleen nog een plekje waar de woningen geplaatst worden, want dat is nog niet bekend.

Bron: Parool

Lees ook:Meer woonruimte voor laagopgeleide Amsterdamse jongeren
Lees ook:Woningen voor jongeren in Amsterdam!
Lees ook:Krakers lossen leegstand containers persoonlijk op
Lees ook:Help! Waar zijn de kamers?
Lees ook:Containers bieden jongeren dak boven het hoofd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren Jeugdzorg in containerwoningen

  1. dames jeans

    Nu worden probleemjongeren ook al in containers geplaatst. Containers die eigenlijk bedoeld zijn voor studenten. vind ik geen goede ontwikkeling. Ze zorgen vaak voor overlast en mengen niet goed met studenten is mijn ervaring. Plus dat de woningen er eigenlijk niet voor zijn neergezet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>