Studenten, wat doen jullie bij brand?

Het is de nachtmerrie van menig jongere. Dat je ‘s nachts wakker wordt, en je hele huis staat in lichtelaaie. Of dat je helemaal niet wakker wordt… Het is nog steeds slecht gesteld met de brandveiligheid in veel studentenhuizen. Daarom lanceert het ministerie van VROM de campagne ‘Wat doe JIJ bij brand?’ om studenten bewuster te maken van de risico’s in studentenhuizen en hoe deze zijn te minimaliseren.

Want: “de kans op het winnen van de jackpot in de loterij is 1 op 10.000.000. De kans op het meemaken van een huisbrand is 1 op 1.000.”
Het is dus belangrijk dat je ook in jouw huis checkt hoe het staat met de brandveiligheid.

Op watdoejijbijbrand.nl/studenten kun je filmpjes bekijken die laten zien hoe het NIET moet. Je vindt hier natuurlijk ook tips en informatie over hoe het WEL moet; speel zelf een actieve rol in het verbeteren van de brandveiligheid in jouw studentenhuis. Bestel bijvoorbeeld een rookmelder tegen inkooptarief, of stuur je huisbaas een mail met de tip-je-huisbaas-applicatie zodat ook hij jouw studentenhuis brandveiliger kan maken.

Is jouw studentenhuis brandveilig?!

Lees ook:Duurzaamste Studentenhuis gezocht; samen douchen?
Lees ook:Studentenhuis van het Jaar-verkiezing weer van start
Lees ook:Gevaarlijke studentenhuizen
Lees ook:Heineken stopt gratis bier
Lees ook:Schietpartij op studentenfeest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>