Habbo goes Europe

Het is misschien niet het eerste onderwerp dat door je gedachten speelt en je hebt er wellicht weinig kennis van, maar je woont er wel in. Europa. Dat je  misschien niet alles van dit werelddeel af weet betekent niet dat het niet interessant is. Integendeel. Daarom openen Coolpolitics en jongeren community Habbo Hotel de komende weken het Coolpolitics Europarlement. Naast Frits Bolkestein (VVD) zal ook Frans Timmermans (voormalig staatssecretaris voor Europese Zaken) in het virtuele Habbo Hotel in debat gaan met jongeren.
Gedurende vier weken komen europarlementariërs, Europa deskundigen, schrijvers en journalisten langs in het online Coolpolitics Europarlement in Habbo Hotel. Zij zullen daar met de jongeren op Habbo Hotel in debat gaan over uiteenlopende onderwerpen, die te maken hebben met Europa en het beleid van de Europese Unie.

In aanloop naar de Europese verkiezingen in 2009 bleek dat veel jongeren weinig kennis hebben van en over Europa en de Europese Unie. Toch zijn jongeren best geïnteresseerd in zaken die te maken hebben met Europa. Uit onderzoek onder de doelgroep van Coolpolitics blijkt dat jongeren Europa een belangrijk thema vinden, waarbij hun speciale aandacht gaat naar samenwerking op het gebied van milieu, veiligheid en economie.

Het Coolpolitics Europarlement is geopend van maandag 4 oktober tot donderdag 12 november. In die tijd worden in het parlement drie online debatten georganiseerd, waarin spraakmakende (Europa) deskundigen en politici in debat gaan met 75 Habbo’s die geselecteerd worden om zitting te nemen in het virtuele Coolpolitics Europarlement. Zo zullen onder andere de oud-VVD politicus Frits Bolkestein en de voormalig staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans hun opwachting maken in het Coolpolitics Europarlement. De debatten vinden plaats op woensdag 27 oktober, woensdag 3 november en woensdag 10 november. Elk debat begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Lees ook:Slijp je schaatsen snel in Habbo Hotel!
Lees ook:Rank the lijsttrekkers en maak kans op prijzen!
Lees ook:Politici en ambtenaren terug in de schoolbanken
Lees ook:Praten over loverboys en grooming
Lees ook:Habbo Hotel zoekt beste Habbo Fashion designer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>