Hommeles met de huisbaas

Eindelijk je eigen plekje in de stad van je dromen! De kamer is niet groot en de douche is maar een lauw straaltje water maar wat maakt het uit? Je hebt niets te klagen want je bent allang blij dat je een kamer hebt. En dan komt de huisbaas..

Onder veel studenten is een conflict met de huisbaas geen uitzondering. Onderzoek van de Huurcommissie onder ruim 300 studenten die op kamers wonen toont aan de een kwart van hen weleens problemen heeft met de huisbaas. Vaak gaat het over achterstallig onderhoud aan het huis of een te hoge huurprijs.

Als je in een krot van een kamer woont en daar ook nog eens ontzettend veel voor moet dokken is het logisch dat je het probleem aankaart bij de huisbaas. Maar een gezellig gesprek zal het niet snel worden. Sommige studenten zullen zelfs niets tegen hun huisbaas durven te zeggen omdat ze bang zijn dat ze hierdoor uit hun kamer worden gezet.

Voor alle jongeren die problemen hebben met hun kamer en/ of hun huisbaas is er de Huurcommissie. Deze bemiddelt tussen huurder en verhuurder en kan zo een oplossing zijn voor alle problemen. Slechts 28 procent van de ondervraagden wist van het bestaan van deze organisatie, daarom komt een binnenkort een campagne om de Huurcommissie bekender te maken.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Op kamers, deel 3
Lees ook:Studenten, wat doen jullie bij brand?
Lees ook:Veranderingen OV-studentenkaart en studiefinanciering toekomstige studenten
Lees ook:Studentenkamers vaak te duur
Lees ook:Op kamers, deel 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>