Russische student komt vaker naar Nederland

Nederland begint aan populariteit te winnen bij Russische studenten. Steeds vaker komen de buitenlandse studenten naar ons land toe om een studie te volgen, dat blijkt uit cijfers van de organisatie Nuffic Neso Russia. Zij promoten Nederland als studieland onder Russische studenten.

Nederlandse onderwijsinstellingen weten zich steeds beter aan te passen aan de wensen van de Russische student. Zo zijn er nu veel mogelijkheden voor hen door Engelstalige studies. Mede hierdoor is het aantal Russische studenten dat naar Nederland toekomt om een opleiding te volgen de laatste vijf jaar met 25 procent toegenomen.

Om een beetje een beeld te geven: in het schooljaar 2005/2006 kwamen er 380 studenten uit Rusland naar Nederland om te studeren, dit jaar zijn het er al 485.  Volgens directeur Charles Hoedt van Nuffic Neso Russia is Nederland bezig talent uit Rusland te verzamelen en daar is niets mis mee. ‘Goed voor de Nederlandse kenniseconomie’, aldus Hoedt.

Tijdens mijn studietijd kende ik geen enkele Russische student.. Jij er wat van gemerkt?

Bron: De Nationale Onderwijsgids

Bron:

Lees ook:Day of the International Student
Lees ook:Wie is de mooiste student van Nederland?
Lees ook:Willen we meer studiefinanciering?
Lees ook:Tilburg University’s Twitterwall brengt studenten samen
Lees ook:Studenten stemmen SP en willen Rutte (VVD) als premier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>