Jongen (14) jaren als slaaf gebruikt

Een veertienjarige jongen is jarenlang door twee mannen als slaaf behandeld. De in Amsterdam woonachtige mannen van 48 en 42 jaar oud waren familie van de jongen maar gingen niet echt liefdevol met hem om. Ze zijn beiden opgepakt.

In 1999 kwam de jongen als veertienjarige knul vanuit Marokko naar Nederland. Hier werd hij bij de twee mannen ondergebracht, waarschijnlijk in de hoop dat zij hem hier een goed leven zouden geven. Dat gebeurde niet. Vanaf het moment dat de jongen in Amsterdam aangekomen was werd hij door de twee mannen uitgebuit.

Hij mocht niet naar school en moest hard werken op de markt, het enige wat hij ervoor kreeg was onderdak en eten. De jongen had geen paspoort, sprak de Nederlandse taal niet en kende verder niemand in de stad behalve de twee mannen. Pas vorig jaar lukte het hem te ontsnappen. Vandaag en gisteren werden de mannen opgepakt. Zij worden veroordeeld voor mensenhandel, sociaal economische uitbuiting en mensensmokkel.

Bron: Elsevier, AT5

Lees ook:Jongen (14) opgepakt na mishandeling homo’s
Lees ook:Jongen wordt achtervolgd door man met kettingzaag
Lees ook:Verstandelijk beperkte jongen (15) jarenlang seksueel misbruikt
Lees ook:Jongeren belemmeren arrestatie dronken man
Lees ook:Jongen (14) mishandeld 61-jarige buurtbewoner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>