Verzonnen verkrachting bestraft

In de rechtbank is het de bedoeling dat de waarheid boven tafel komt. Zweer je onder ede de waarheid te vertellen en doe je dat vervolgens niet, dan pleeg je meineed. Wettelijk is het verboden en dus een misdrijf. Een 17-jarig meisje uit Maasdijk loog dat ze door haar ex-vriend was verkracht, ze hield de leugen maandenlang vol maar de waarheid heeft haar achterhaald, ze is nu veroordeeld vanwege meineed.

Volgens het meisje had haar ex-vriend haar gedrogeerd en verkracht en was ze daardoor zwanger geraakt. Het meisje beweerde voor de ‘verkrachting’ geen seks gehad te hebben en nu bleek ze zwanger door wat haar ex haar aan had gedaan. De ouders van het meisje deden aangifte en de jongen werd vier dagen in hechtenis gesteld.

Maandenlang hield het meisje aan haar verhaal vast tot april dit jaar. Toen biechtte ze op dat ze haar ex vals had beschuldigd. Ook uit het onderzoek van de politie bleek dat er geen bewijzen tegen de jongen waren. Het enige wat geen leugen was bleek de zwangerschap te zijn, het meisje is inmiddels bevallen.

De eis van het OM tegen het meisje was een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, ze kreeg uiteindelijk een werkstraf van zestig uur.

Bron: NU.nl

Lees ook:Artsen vinden potlood in vagina veertienjarige
Lees ook:Vrouw van 37 verkracht 15 jarige jongen en krijgt kind
Lees ook:Tiener verkracht op Oktoberfest München
Lees ook:Zwemmend zwanger
Lees ook:Onschuldig meisje (14) doodgemarteld

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Verzonnen verkrachting bestraft

 1. P

  verzonnen verkrachting bestrafD?

  bestraffen -> bestraf -> bestrafte -> bestrafTTTTT !

    /   Reply  / 
 2. Irene Koster Auteur

  Wow. Die is wel heel erg.. bedankt.

    /   Reply  / 
 3. Jorein Versteege

  Slechts 60 uur? De Schotse socialist; Tommy Sheridan kreeg 3 jaar, omdat hij zogenaamd ”gelogen” zou hebben tegen de rechter.

  Meineed wordt dus niet echt zwaar gestraft in Nederland. Natuurlijk was in de Tommy Sheridan zaak, het een vendetta van Rupert Morduch’s News of the World. Sheridan hun had aangeklaagd wegens een leugenachtig artikel over hem. Hij won die rechtszaak, maar zit nu in de cel, omdat hij zogenaamd ”gelogen” zou hebben tegen de rechter.

  Als het gaat om socialisten achter de tralies te krijgen dan is de burgerlijke rechtbank zeer streng. Maar een meisje van 17 jaar krijgt slechts 60 uur werkstraf. Nederland is echt minder streng dan Schotland als het gaat om meineed.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>