Herrieschoppers de wijk uit

Sommige buurten in Nederland hebben het zwaar te verduren. Jongeren hangen op straat en terroriseren de omgeving door overlast te veroorzaken. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie is er zat van. Hij wil de jongeren flink aanpakken met een buurtverbod.

Vandaag stuurt hij het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer, met daarin zijn oplossing voor criminaliteit in de buurt. Jongeren die grote overlast veroorzaken of kleine vergrijpen plegen zoals drank- en drugsgebruik in het openbaar of samenscholing kunnen een gebiedsverbod opgelegd krijgen van maximaal twee jaar.

Naast het buurtverbod is het ook mogelijk dat de dader een meldplicht of contactverbod opgelegd krijgt. Het gebiedsverbod kan momenteel als extra maatregel gegeven worden bij een voorwaardelijke celstraf, in de toekomst zal het een maatregel zijn die op zichzelf staat of bij een boete of celstraf meegegeven kan worden door de rechter.

Binnen het verbod is het uiteraard wel mogelijk om naar huis en naar school te gaan.

Bron: AD

Lees ook:Nieuwe kans avondklok voor vervelende jongeren
Lees ook:Criminaliteit en jongeren in Nederland
Lees ook:Cohen pakt hangjongeren aan
Lees ook:Homofoob (14) vermoordt klasgenoot
Lees ook:Even een babbeltje bij de gemeente

1 Reacties // Reageer

One thought on “Herrieschoppers de wijk uit

 1. LGT

  Het idee van Opstelten is in principe goed. Er moet gewoon nu eens daadkrachtig worden opgetreden tegen bepaalde jeugdgroepen.
  Maar het verplaatsen van het geweld naar andere plekken is natuurlijk onjuist.
  De desbetreffende groepen jongeren die voortdurend overlast bezorgen worden niet gestopt door een gebiedsverbod of door hen over te plaatsen naar een ander gebied.
  Deze jongelui moeten hard aangepakt worden en in een jeugdheropvoedingsgesticht worden geplaatst. Zware gevallen, die zijn er teveel, moeten maar teruggestuurd worden naar hun eigen land. In hun eigen woonland durven deze jongens niets te ondernemen want daar worden ze wel gecorrigeerd door familie.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>