Promotiefilmpje Radboud Universiteit Nijmegen te seksistisch

De Radboud Universiteit van Nijmegen heeft zich heel wat op de hals gehaald door een uitdagend promotiefilmpje te lanceren. Het filmpje zou volgens docent Liedeke Plate te seksistisch en racistisch zijn, zo schrijft het Algemeen Nijmeegs Studentenblad.

De universiteit brengt in het filmpje een wetenschappelijk feitje met een knipoog naar de kijkers. De hoofdrolspeelster is een blank, blond meisje en zij vertelt ons van alles over mannen. Uiteindelijk ontploft het hoofd van een getinte student door de sexy aanwezigheid van het meisje en dat kan volgens de docent echt niet.

Volgens de docent krijgt het imago van de universiteit door het filmpje een flinke tik. Wat denk jij? Overdreven reactie of kan dit filmpje écht niet?

Oordeel zelf!

Bron: NU.nl

Lees ook:Zweepslagen voor docent en scholiere met verhouding
Lees ook:Leraar geeft goed cijfer in ruil voor seks
Lees ook:Finalisten Student of the Year verkiezing
Lees ook:Student veroorzaakt stank Groningen
Lees ook:Bejaarde is bijna klaar met haar studie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Promotiefilmpje Radboud Universiteit Nijmegen te seksistisch

  1. Partytent

    Hahaha als oud student van de RU moet ik toegeven dat ik dit nog niet meegemaakt heb. Ben best benieuwd hoeveel hersen capaciteit verloren gaat en in welke gevallen of voor welke mannen deze vergelijking niet opgaat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>