Laag IQ bij jongeren geeft chronische problemen

Niet iedereen is even goed in parate kennis, rekenen of taal. Niet iedere jongere kan goed leren of pikt snel feitjes op. De een is gewoon van nature slimmer dan de ander. Niets mis mee, maar wel lastig. Een onderzoek van Barth Oeseburg van de Rijksuniversiteit Groningen wijst aan dat de intelligentie van jongeren ook meespeelt bij andere chronische aandoeningen.

Bij jongeren met een lager IQ treden volgens het onderzoek veel vaker problemen op. Zowel op het emotionele vlak als in het gedrag. Van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een IQ onder 85 heeft maar liefst 63 procent een chronische aandoening.

Die aandoening kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld jongeren die astma ontwikkelen, maar ook ADHD en autisme komen voor. Mogelijk heeft het IQ een bepaalde invloed op het ontwikkelen van dit soort stoornissen. Bij jongeren die intellectueel beter ontwikkeld zijn kwam namelijk maar in 12 procent van de gevallen een chronische stoornis voor.

Bron: NU.nl

Lees ook:Groot onderzoek gezondheid Zeeuwse jongeren
Lees ook:Ook jongeren aan de soa-test
Lees ook:Rokende jeugd blowt sneller
Lees ook:Britse tieners aan de gratis nicotinepleisters
Lees ook:Elke week dronken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>