Schreeuw om cultuur

Kunst en cultuur, dat is een extraatje. Tenminste zo denkt de regering er momenteel over. Er moet bezuinigd worden en extra activiteiten zoals entertainment krijgen hierdoor de volle laag. Ook jongeren zijn het hier lang niet altijd mee eens.

Zaterdagmiddag namen jongeren van Young Art het heft in eigen handen op de Breestraat in Beverwijk. Mensen hebben kunst en cultuur nodig, dat was de boodschap. Een schreeuw om cultuur, en die kwam er. Letterlijk.

Niet alleen in Beverwijk schreeuwde men om aandacht voor vanwege de bezuinigingen op kunst en cultuur. In meer dan zestig steden werd geprotesteerd. In Beverwijk was het haast niet te missen. Een luide schreeuw was de start van de protestactie van Young Art, en die kwam bij het winkelend publiek duidelijk aan.

Schreeuw jij straks ook om kunst en cultuur? Of vind je dat allemaal niet zo nodig? Laat het weten!

Bron: Noord-Hollands Dagblad
Foto: Simiant (Flickr)

Lees ook:300Etrofee voor talentvolle Flevo’s
Lees ook:Kunst met een grote K
Lees ook:Studenten protesteren op de Dam tegen bezuinigingen
Lees ook:Jeuk-festival!
Lees ook:Studenten in protest

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schreeuw om cultuur

  1. Nicolas

    Diegenen die schreeuwen om cultuur moeten er zelf maar voor betalen. Mijn abonnementen op National Geographic en The Economist worden ook niet gesubsidieerd. En mijn novelle heb ik in eigen beheer uitgegeven.

    Kortom: cultuursubsidies kunnen we inderdaad afschaffen.

    Disclaimer: ik ben geen jongere meer ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>