Leven in een ander gezin

Als je ouders niet meer voor je kunnen zorgen of je leven thuis echt niet meer te doen is en probleem zich op probleem stapelt is het tijd voor grote maatregelen. Kinderen en jongeren die bij hun ouders geen echt thuis hebben komen soms in aanmerking voor een pleeggezin. Een nieuw huis, nieuwe ouders en wellicht nieuwe broertjes en zusjes. Een nieuw leven.

Je oude leven achter je laten en een nieuwe starten bij andere ouders die de zorg op zich nemen. De overgang naar een pleeggezin is groot maar soms gewoon de enige oplossing. Maar hoe werkt dat nu precies, pleegzorg? Voor jongeren van 6 tot 18 jaar die alles willen weten over pleegzorg is er een nieuwe videowebsite gelanceerd.

Op Pleegkinderen.nl kun je een duik nemen in het leven van Eliza, Vincent, Lola en Roel. Op de interactieve site hebben zij elk hun eigen kamer waarin je meer over hen te weten kont komen. Via filmpjes vertellen zij waarom ze in een pleeggezin zitten maar ook over alle normale dingen in hun leven zoals school, hobby’s en vrienden.

Ook is er natuurlijk allerlei informatie te vinden over pleegzorg in het algemeen!

Bron: BMC Jeugdzorg
Afbeelding: Pleegkinderen.nl

Lees ook:Veel uit huis geplaatste jongeren misbruikt in instelling of pleeggezin
Lees ook:Jongeren met Downsydroom nemen BN’ers in de maling
Lees ook:Niet alleen jongeren, ook ouders lijden onder cyberpesten
Lees ook:Jaarlijks ruim zesduizend minderjarigen (half)wees
Lees ook:Woningen voor jongeren in Amsterdam!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>