Veel jongens vinden onveilige seks wel prima

Seks met een jongen of meisje dat je nog maar net hebt ontmoet. Veilig of onveilig? Het blijkt dat jongens een heel andere opvatting erover hebben dan meisjes. Onveilige seks met iemand die ze amper kennen vinden zij vaker geen probleem.

Gisteren was het Wereld Aids Dag, een dag om stil te staan bij een ziekte die vele levens kapot maakt. Ook dat van jongeren. Een ziekte die voorkomen kan worden door voorzichtig om te gaan met seks bijvoorbeeld door het gebruik van voorbehoedsmiddelen. In het kader van deze dag deed netwerksite Hyves samen met Ondertussen.nl onderzoek naar de opvattingen van jongeren over onveilige seks.

Hieruit bleek dat jongens en meiden een totaal verschillende opvatting hebben. Er deden 7.858 jongeren met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar mee aan het onderzoek. Uit al deze jongeren vindt 31 procent van de jongens seks met een onbekende zonder condoom geen enkel probleem. In de leeftijdscategorie 14 tot 18 jaar gaat 47 procent van de jongens akkoord met een onveilige vrijpartij, terwijl bij de meisjes maar 11 procent hiertoe in staat is.

Neem jij het risico?

Bron: NU.nl

Lees ook:Jongeren hebben nog veel te leren over seks
Lees ook:Bijna helft tienermeiden nog maagd
Lees ook:Amerikaanse jongeren wachten met seks
Lees ook:Jongens kijken meer dan 100 pornofilms
Lees ook:Homojongeren hebben vaak onveilige seks

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Veel jongens vinden onveilige seks wel prima

 1. hoi

  zo denkt mijn broer daar ook over.

    /   Reply  / 
 2. hoi

  en ik trouwens ook..

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Veilig het nieuwe jaar in | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>