Nieuwe borsten op je zestiende veel te vroeg

Een beetje grotere borsten, die dijen iets minder dik en een nieuwe neus. Plastische chirurgie maakt het mogelijk de kleine imperfecties van iemand recht te trekken en er zowat een nieuw persoon van te maken. Veel meiden onder de achttien jaar denken wel eens aan plastische chirurgie om dingen aan zichzelf te veranderen. Toch zijn ze voor een verbod tot achttien jaar.

Achttienhonderd jongeren tussen de 12 en 24 jaar gaven hun mening over plastische chirurgie voor het onderzoek van het TopX en Cosmogirl. Veel ondervraagde jongeren zijn ontevreden over hun lichaam. Meer dan de helft (51 procent) vindt zich namelijk te dik. Bij de meiden gaat het vooral om de buik, de benen en de dijen die wel iets slanker mogen volgens hen.

Liposuctie of een borstvergroting zou het zelfvertrouwen van de meiden op kunnen krikken. Toch zijn velen hier niet voor. Sterker nog, de meeste jongeren vinden dat de leeftijdsgrens voor plastische chirurgie omhoog zou moeten. Nu mag een tiener van zestien jaar zonder toestemming van de ouders een ingreep laten uitvoeren. Volgens het jongerenpanel is dit veel te jong en zou de grens opgetrokken moeten worden naar achttien jaar.

Wat vind jij?

Zou jij snel iets aan je uiterlijk later veranderen?

Bron: Sevendays
Foto: Wikimedia

Lees ook:Geen grotere borsten voor Italiaanse meisjes onder de achttien
Lees ook:Botox voor beginners
Lees ook:Met zestien jaar oud en wijs genoeg voor drank?
Lees ook:Facebook wil af van leeftijdsgrens
Lees ook:Als nieuw!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>