Meer woonruimte voor laagopgeleide Amsterdamse jongeren

Laagopgeleide jongeren in Amsterdam kunnen in de toekomst weer met een beetje hoop uitkijken naar een eigen woning. De gemeente wil namelijk een hoop nieuwe woonplekken realiseren voor deze groep.

Het is de bedoeling dat er tot 2015 hard gewerkt wordt aan woonruimte in Amsterdam. Voor de lager opgeleide jongeren is de gemeente van plan 2.000 plekjes vrij te maken om de jongeren in te laten wonen. Zo zal er in kantoren, containerwoningen en sloop- en renovatiepanden een woning gecreëerd kunnen worden. En dat 2.000 keer.

Niet alleen zullen er nieuwe woningen gebouwd worden, ook zullen bestaande woningen een mogelijkheid kunnen zijn voor deze jongeren. In 1.000 woningen zullen de jongeren terecht kunnen via een voorrangsregeling. Dit blijkt uit het plan Jongerenhuisvesting, dat 7 december vast is gesteld.

Het wordt hoog tijd dat de gemeente ruimte maakt voor jongeren. De woningnood in Amsterdam is namelijk hoog. Heel hoog. Niet alleen onder laagopgeleide jongeren, maar ook studenten hebben moeite een eigen plekje te vinden. Hopelijk dat dit de nood een beetje oplost!

Bron: Vastgoedmarkt
Foto: By Vincent Steenberg (Own work), via Wikimedia Commons

Lees ook:Woningen voor jongeren in Amsterdam!
Lees ook:Weinig inkomen, hoe vind je dan een woning?
Lees ook:Jongeren Jeugdzorg in containerwoningen
Lees ook:Radio 538 wil aangepast feest op Museumplein
Lees ook:Is de mislukte jeugd in Amsterdam-West nog te redden?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>