Jongeren totaal into netwerksites

Foto: Privébezit

Hyves, Twitter en Facebook. Sommige jongeren hebben ze allemaal. Internet zonder een sociale netwerksite is amper meer voor te stellen. Zeker voor jongeren niet. Vorig jaar bleek bijna iedere jongere tussen de 16 en 25 jaar een account op een netwerksite te hebben.

Maar liefst 91 procent van de jongeren tussen de 16 en 25 jaar was vorig jaar actief op Hyves, Facebook of Twitter, zo blijkt uit cijfers van het CBS. De sociale contacten moeten goed bijgehouden worden en internet lijkt voor jongeren de ideale omgeving daarvoor te zijn.

Er wordt heel wat afgekrabbeld en gepost. Ook is het lezen van andermans weblogs, foto’s kijken en het meedoen aan online discussies op een forum populair. De activiteit van Nederlandse jongeren op dit soort sites is een van de hoogste in de Europese Unie. Alleen Poolse jongeren staan qua aantal actieve netwerksitegebruikers (94%) boven ons.

Hyves, Twitter en Facebook. Waar heb jij een account en wat doe je ermee?

Bron: AD

Lees ook:Meer bezoekers voor Facebook dan voor Hyves
Lees ook:ADV: Vrijwel alle Nederlandse jongeren ‘connected’
Lees ook:Gamen op Hyves
Lees ook:Jongeren zetten massaal punt achter netwerksites
Lees ook:Facebook slecht voor leerprestaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>