Kiezen is een kwaal: deel 2

Twaalf jaar, de basisschool net achter je gelaten en klaar om met het echte leven te gaan beginnen. Vmbo, havo of vwo? En daarna? Doorstuderen of werken en in het eerste geval, welke studie ga je doen? De mogelijkheden zijn eindeloos. De keuzes stapelen zich op. Niet overal is dat het geval, in Rusland bijvoorbeeld. De 27-jarige Anastasia had weinig keus en kwam naar Nederland toe.

Vergeleken met de situatie waar Anastasia vroeger in zat is er een hoop veranderd. Ze studeert in Utrecht, is bijna klaar met haar opleiding ‘moleculaire wetenschappen’ en staat op het punt om grote knopen door te hakken. Wat te doen? Master halen, solliciteren bij een bedrijf, zelf een bedrijf starten? De keuzes worden haar dikwijls teveel en dat is een probleem.

Een luxeprobleem zou je het haast kunnen noemen. Iets waar haar vriendinnen in Rusland zich geen voorstelling van kunnen maken. Dat Anastasia haast niet kan kiezen hoe ze haar leven voort zal zetten is iets waar zij slechts van kunnen dromen. HUMAN ging bij Anastasia op bezoek.

Afbeelding: the_moment (via everystockphoto)

Lees ook:Vrienden maak je op het werk
Lees ook:Jomanda vervolgd voor dood Millecam
Lees ook:WTF? Toppers naar Songfestival?
Lees ook:Kiezen kun je leren
Lees ook:Kiezen is een kwaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>