Lespakket voor jongeren met schulden

Foto: Privébezit

Van puber naar adolescent, je wordt ouder en de vrijheid lonkt. Een eigen huisje, leuk maar er zit wel een prijskaartje aan. Veel jongeren steken zich bij dit soort beslissingen flink in de schulden. Voor hen is er nu hulp, het lespakket ‘Check je Geld’ werd gisteren gepresenteerd.

Het pakket biedt informatie en opdrachten voor jongeren waardoor zij beter leren met hun geld om te gaan. Een idee van de Groningse kredietbank, hulpverleningsinstantie Elker en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Niet zomaar want veel jongeren raken financieel de klust goed kwijt.

Bijvoorbeeld wanneer er een eigen huisje om de hoek komt kijk of wanneer er vanwege de studie wat extra geld nodig is. Niet alleen leert het lespakket jongeren wat bij over lenen en schulden, ook besteden ze aan verschillende financiële thema’s aandacht in de vorm van opdrachten. Zo leert de jongere die het lespakket bezig zijn of haar rekeningen op te ruimen, het eigen budget te beheren en welke rechten en plichten je hebt wanneer je een bijbaantje hebt.

Wel zo handig. Het lespakket zelf is trouwens niet gratis, voor 25 euro ben je in het bezig van eentje. Een goede investering. Toch?

Lees ook:Lenende jongeren link bezig
Lees ook:Facebook slecht voor leerprestaties
Lees ook:Jongeren hebben veel schulden
Lees ook:Platform voor hulp met schulden Schuldenplein.nl live
Lees ook:Geldnood? Daar praten we niet over.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>