Zuipen onder je zestiende strafbaar

Foto: privébezit

Een pilsje drinken in de sportkantine terwijl je nog geen 16 jaar bent. Momenteel krijgt alleen degene die de alcohol schenkt een boete, in de toekomst kan je zelf ook een bekeuring verwachten terwijl je met je glas in je hand gezellig staat te doen.

Alcohol onder de zestien mag niet. Dat weet iedereen inmiddels wel maar ook iedereen weet dat het ondanks de huidige regels nog steeds vaak genoeg gebeurt dat een 16-minner aan alcohol komt. De schuld van slijters, kantine- en supermarktpersoneel? Misschien, maar de jongere zelf is in de toekomst ook aansprakelijk. Het kabinet wil alcohol drinken onder zestien jaar strafbaar maken.

Op het terras of in het café, een tiener die in de toekomst in een publieke ruimte alcohol nuttigt terwijl deze de gerechtigde leeftijd daarvoor nog niet heeft bereikt is strafbaar. Dat is tenminste wat er in het wetsvoorstel staat dat morgen besproken zal worden door de ministerraad. Het is een van de vele maatregelen die blijkbaar nodig zijn om het alcoholgebruik onder tieners terug te dringen.

Niet helemaal onterecht aangezien we in Nederland aardig omhoog aan het kruipen zijn als het gaat om jonge, stevige drinkers. De Nederlandse jongeren zuipen momenteel zo veel dat zij binnen Europa een van de meest stevigste drinkers zijn. Dat begint al vroeg. Op twaalfjarige leeftijd heeft het merendeel van de jongeren al eens alcohol gedronken.

Bron: Volkskrant

Lees ook:Straf voor alcoholgebruik onder de 16 jaar prima?
Lees ook:Drankverbod onder 18 jaar gaat waarschijnlijk niet door
Lees ook:Alcohol scoren een makkie voor minderjarige jongeren
Lees ook:Nog een wijntje!??
Lees ook:Supermarkten leren het nooit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zuipen onder je zestiende strafbaar

  1. Pingback: Zuipen tot je niet meer kan | Jongeren

  2. Pingback: Straf voor alcoholgebruik onder de 16 jaar prima? | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>