De ogen en oren van de straat

Twee mensen zien meer dan één en nog veel meer mensen zien nog veel meer. Daar gaan we vanuit tenminste. Gemeentes kunnen wel eens wat extra ogen en oren gebruiken, vooral die van jongeren.

Om de buurt veilig te houden is er Burgernet. Een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en burgers. Burgers en medewerkers van overheidsinstanties werken samen om de veiligheid op straat in goede banen te leiden. Bijvoorbeeld wanneer er een inbraak gepleegd is. Alleen jongeren zijn nog zo fanatiek betrokkene bij Burgernet en daar wil de gemeente Rheden wat aan doen!

Jonge deelnemers aan Burgernet zijn er amper. In Rheden is maar vier procent van de drieduizend burgers tussen de 16 en jaar. Daar kunnen nog wel wat jongeren bij dus! Want juist de jeugd die veel op straat bezig is en een groot netwerk heeft kan goed helpen met het doorspelen van informatie. Binnenkort begint Rheden met een aantal bijeenkomsten om de jeugd wat enthousiaster te krijgen voor Burgernet.

Voorheen bleken de voorlichtingsavonden zeer succesvol. Bijvoorbeeld in Duiven op het Candea College, waar zich na de bijeenkomst 150 jongeren aanmelden voor Burgernet! Nu in Dieren, Rheden en Velp nog! De bijeenkomsten vinden plaats op 17, 18 en 23 februari.

Bron: De Gelderlander

Lees ook:Weg met die hondenpoep
Lees ook:Aantal zwerfjongeren Den Haag stijgt
Lees ook:Jeugd in tynaarlo wil ook feesten
Lees ook:Rotterdamse studenten maken Pijnacker-Nootdorp schoon
Lees ook:Grote onrust in Lloret de Mar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>