Jongeren leven ongezond

Drinken, roken, blowen en weinig bewegen. Voor veel jongeren tussen de 14 en 25 jaar ziet hun leefstijl er zo uit, dat blijkt uit onderzoek van het CBS. De jeugd houdt er tamelijk ongezonde bezigheden op na.

Niet iedere jongere is natuurlijk topatleet of gezondheidsfreak en dat valt ook niet te verwachten maar de levensstijl die velen erop na houden is alles behalve gezond te noemen. Volgens de cijfers die het CBS van 2007 tot 2009 verzamelde is twee derde van de jongeren ongezond bezig.

Zo steekt een vijfde van de jongeren dagelijks een peuk op, eenzelfde aantal is zware drinker en drinkt dus meer dan zes glazen alcohol op één dag. De helft van de ondervraagde jongeren beweegt te weinig en er zijn er die regelmatig cannabis roken. Een op de vijf jongeren heeft zich zelfs meerdere van deze slechte gewoontes eigen gemaakt.

Tussen jongens en meiden is er voornamelijk verschil te merken in de drank- en drugsgebruik. De grote gebruiker blijkt over het algemeen van het mannelijk geslacht te zijn. Tussen roken en beweging is er nauwelijks verschil.

En jij? Leef jij een beetje gezond?

Bron: Nieuws.nl
Foto: Door Dick Rochester from Lafayette, Colorado, United States (black and mucus filled lungs nearby) [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Een op de tien jongeren is zware roker
Lees ook:Ongezonde jeugd vaker met zichzelf in de knoop
Lees ook:Jongens vinden steun in online hulp bij alcoholgebruik
Lees ook:Minder hiv onder jongeren
Lees ook:Jongeren hebben nog veel te leren over seks

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jongeren leven ongezond

  1. snelgeld

    Ik krijg juist altijd de indruk dat het de meiden zijn die zich helemaal kapotzuipen

      /   Reply  / 
  2. geldverdienendoor

    de meiden gaan een koma in die gasten kunnen het wel handelen ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>