Personeel in gesloten jeugdinstellingen heeft het zwaar met jongeren

Het personeel in jeugdinstellingen voor jongeren heeft het zwaar. Sommige jongeren zijn zo agressief en rebels dat het personeel hun gedrag niet aankan. De cijfers van de Inspectie Jeugdzorg liegen er niet om, het gaat niet zo heel erg goed met de gesloten jeugdinstellingen in Nederland.

Zit je in een gesloten jeugdinstelling, dan ben je daar waarschijnlijk niet voor niets. Ondanks het feit dat de jongeren wellicht liever ergens anders zouden willen zitten, zijn ze door hun veroordeling verplicht hun tijd uit te zitten in de instelling. Maar ieder jaar weer zijn er jongeren die daar zelf heel anders over denken en weglopen. Dat aantal is vorig jaar flink gestegen.

In 2010 liepen er 786 jongeren weg uit een instelling. Dit zijn alleen nog de jongeren die langer dan 24 uur weg zijn geweest. Dit is al veel meer dan het aantal ontsnapte jongeren in 2009, toen lag het aantal weglopers zo’n 60 procent lager.

Niet alleen het weglopen is een probleem, ook de agressie neemt toe. Twee jaar geleden waren er 62 geweldsincidenten gemeld, vorig jaar 108. In de politiek maakt men zich zorgen om de cijfers. De PVV wil zo snel mogelijk een spoed debat om over de kwestie te praten en ook de VVD vindt de uitslag schokkend. Dat jongeren en werknemers in zo’n gewelddadige omgeving moeten leven en werken is voor hen onacceptabel.

Bron: NOS

Lees ook:Aantal zwerfjongeren Den Haag stijgt
Lees ook:Minder jongeren in de bouw
Lees ook:Steeds meer werknemers stelen van hun baas
Lees ook:Veel uit huis geplaatste jongeren misbruikt in instelling of pleeggezin
Lees ook:De zoektocht naar twee meiden

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Personeel in gesloten jeugdinstellingen heeft het zwaar met jongeren

 1. Brit

  Misschien toch beter na moeten denken voor ze al deze jongeren uit de JJI’s weghaalden omdat de maatschappij het zo slecht vond. Goh, wat is nu slechter??? Maar ja, veel van het goede personeel aldaar is ondertussen ergens anders aan het werk gegaan…

    /   Reply  / 
 2. Oud werknemer JJI

  Als oud werknemer van de Justitiële Jeugdinstelling in Vught sta ik er van te kijken dat niemand de link legt in het artikel bij de vorig jaar gesloten jeugdgevangenissen. Jongens die bij ons zaten waren verordeeld voor moord, gewapende overval, zeden, drugs. Deze jongeren zijn overgeplaatst naar jeugdzorg omdat de jeugdgevangenis moest sluiten van de overheid. Eerst Geert Wilders met zijn tuigdorpen en nu dit weer …. HALLO DEN HAAG … gaat er misschien ergens een lampje branden?

    /   Reply  / 
 3. Oud werknemer JJI

  Rare datum … het is nu 3 maart …. maar goed.

    /   Reply  / 
 4. Oud werknemer JJI

  Sorry, slaap nog half, ja natuurlijk 3 april …

    /   Reply  / 
 5. ad den otter

  Jammer dat ik het hier neerpen: gewoon door de Hell Angles laten bewaken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>