Jongeren zitten krap bij kas

Foto: Privébezit

Hè shit, weer in het rood… Voor veel scholieren is het waarschijnlijk een bekend fenomeen. Jongeren zitten namelijk behoorlijk krap bij kas. De financiële situatie van jongeren is de afgelopen twee jaar flink afgenomen, zo wijzen de cijfers van het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud) uit.

Een nieuwe broek hier een een avondje stappen daar en voor je het weet is je zakgeld alweer op. Dat is ook niet zo vreemd want ouders geven gemiddeld minder zakgeld dat twee jaar geleden, zo blijkt uit het scholierenonderzoek van Nibud. Gemiddeld krijgt een scholier 24 euro in de maand aan zakgeld, twee jaar geleden was dat nog vier euro meer.

In plaats van zakgeld te geven kiezen veel ouders er tegenwoordig voor zelf op te draaien voor de kosten van jongeren. Onverstandig zo vindt het Nibud, jongeren leren hierdoor minder goed met een bepaald budget om te gaan.

Maandelijks heeft de gemiddelde jongere zo’n 103 euro om te besteden, twee jaar terug was dat 144 euro. Minder zakgeld is echter niet de enige reden dat jongeren minder geld bezitten. Ook hebben ze minder vaak een bijbaantje (42% in plaats van 48% in 2008) en als ze al werk hebben, dan werken zij per week een uur minder dan twee jaar terug.

En jij? Zit jij ook altijd krap bij kas?

Bron: Het Financieele Dagblad

Lees ook:Hoeveel geld krijg jij?
Lees ook:Jongeren kunnen niet met geld omgaan
Lees ook:Jongeren (te) optimistisch over eigen financiële toekomst
Lees ook:Jongeren van gescheiden ouders depressiever
Lees ook:Meer allochtonen wijzen homo’s af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>