Een vijfde van Noord-Hollandse jongeren denkt aan zelfmoord

Een punt zetten achter je leven, dat doe je niet zomaar. Natuurlijk zit het wel eens tegen en lijkt het of de hele wereld tegen je is maar vaak lossen problemen zichzelf weer op. Toch schijnen jongeren het niet altijd zo helder te zien. Een op de vijf jongeren in Noord-Holland Noord heeft wel eens serieus nagedacht over zelfmoord.

Als alles tegenzit dan heb je er flink de balen van, logisch. Maar om nu meteen uit het leven te stappen.. Een onderzoek van de GGD onder 10.000 jongeren in Noord-Holland toont aan dat veel jongeren wel eens met de gedachte hebben gespeeld een einde aan zijn of haar leven te maken.

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat 18 procent van de geteste jongeren te maken heeft met psychische problemen. Voornamelijk meisjes zijn psychisch ongezond. Het aantal jongeren in Noord-Holland dat lijdt aan psychische problemen is overigens niet groter dan in de rest van het land.

Toch maakt GGD- Directeur Nico Plug zich zorgen. Om psychische problemen bij jongeren te voorkomen zouden scholen, instellingen, ouders en verenigingen goed samen moeten werken, bijvoorbeeld door de problematiek bespreekbaar te maken.

Bron: RTV Noord-Holland
Foto: Door JiNKY Lim (A Silhouette of Sadness) [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Noord-Hollandse jeugd laat drank vaker staan
Lees ook:Jongeren trekken eerder aan de psychische bel
Lees ook:Shizofrenen door cannabisgebruik
Lees ook:Gezond advies beloning voor meewerkende scholieren
Lees ook:Psychiche problemen allochtonen blijven liggen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>