Scholen en roken, dat kan beter!

Foto: Privébezit

Dat roken niet een van de gezondste hobby’s is die je kunt kiezen is algemeen bekend. Toch wordt er op scholen steeds minder aandacht besteed aan de gevaren van roken. In 2008 gaf praktisch iedere school nog enkele lessen over het risico dat roken met zich meebrengt, tegenwoordig is dat nog maar op 82 procent van de scholen het geval. Natuurlijk, aan de boodschap dat roken slecht voor je is valt amper te ontkomen. Reclamecampagnes hebben jongeren bewust gemaakt van de risico’s en op ieder pakje staat in grote letters een waarschuwing. Maar ook op scholen mag het gevaar van roken meer in beeld gebracht worden.

Volgens onderzoek van TNS Nipo in opdracht van antirook stichting Stivoro zou de kennis onder jongeren over de risico’s van roken beperkt zijn. Scholen besteden er minder aandacht aan en ook op schoolpleinen mag steeds vaker weer een sigaretje opgestoken worden.

Een slechte ontwikkeling, vindt ook minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD). In januari gaf ze al aan snel iets aan dit probleem te willen doen.

Bron: AD

Lees ook:Jongeren positief over het rookverbod
Lees ook:Weg met die loverboys!
Lees ook:Tien euro voor een pakje peuken?
Lees ook:Roken niet meer hip
Lees ook:Actie Tegengif: een half jaar schone longen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Scholen en roken, dat kan beter!

  1. Stoppen met roken gevolgen

    Stoppen met roken is onzin denken de meeste kinderen, waarom zou ik? Dat ze dat al zo zeggen geeft al aan dat ze niet goed beseffen wat de gevolgen kunnen zijn. Ik spreek namelijk uit ervaring, ik dacht dat zelf ook, ik rookte al 7 jaar(ben nu 20) en heb eigenlijk nooit echt aan de gevolgen gedacht!. Gelukkig ben ik nu ongeveer al 5 maanden gestopt! Het voelt echt heerlijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>