Zonder rijbewijs op de brommer

Broeeemm, lekker op de brommer. Handig, als je nog niet in een auto mag rijden. Maar het blijkt dat veel jongeren het niet zo nauw nemen met de regeltjes die rondom het brommer rijden bestaan. Je rijbewijs halen bijvoorbeeld.

Volgens onderzoek van onderzoeks- en ingenieursbureau DHV dat dit uitvoerde in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, rijdt een derde tot de helft van de jongeren zonder rijbewijs. Niet omdat ze die toevallig even niet bij zich hebben maar omdat ze nooit praktijkexamen hebben gedaan.

Vroeger (lees: vorig jaar) mocht je nog op de brommer met enkel een theorie-examen. Tegenwoordig is dat anders, je moet ook in de praktijk geslaagd zijn. Nu blijkt dus dat jongeren dit rijbewijs gewoon niet halen maar wél op de brommer stappen. Een gevaarlijke situatie, want de regel is er juist om ongelukken onder jongeren op brommers terug te dringen.

Er kan immers behoorlijk wat fout gaan. Jongeren mogen vanaf 16 jaar op de brommer. Met je rijbewijs beginnen kan vanaf 15,5 jaar, vanaf half juni is er dan de mogelijkheid om voor je theorie-examen te gaan.

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:Rijles op je zestiende – 2toDrive
Lees ook:Praktijkexamen voor sjezen op de scooter
Lees ook:Achter het stuur met 16,5 jaar
Lees ook:Ruim 10.500 jongeren onder de 18 met coach de weg op
Lees ook:Jongeren zien brommerrijbewijs niet zitten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>