Geldnood? Daar praten we niet over.

Foto: Privébezit

Bij de kassa aanbeland met je handen vol nieuwe producten en je pinpas binnen handbereik, op zo’n moment kan nog maar weinig misgaan. Tot je het uiterst confronterende piepje van het pinautomaat hoort en de letters: “Tegoed bereikt” in beeld verschijnen. Gênant! Geld tekort, het overkomt de meeste jongeren wel eens maar het blijft een schaamtevol moment.

Dat je in de schulden zit of iedere maand niet uitkomt met je studiefinanciering, loon of uitkering, dat is flink balen. Je schaamt je en liever laat je jouw problemen aan niemand merken, ook niet aan je vrienden. Uit een onderzoek onder 526 jongeren, uitgevoerd door Motivaction in opdracht van creditmanagementorganisatie GGN blijkt dat jongeren tussen de 13 en 18 jaar hun geldproblemen graag voor zichzelf houden.

Een derde van de jongeren in deze leeftijdsgroep praat liever niet over schulden of tijdelijke tekortkomingen op financieel gebied. Dat terwijl het veel jonegren wel eens overkomt. Een kwart van de ondervraagden heeft het afgelopen jaar wel eens te maken gehad met schulden. Iemand iets schuldig zijn geeft geen fijn gevoel, zo ervoeren de jongeren, 60 procent voelt zich schuldig na een te laat betaalde rekening.

Voornamelijk eten en drinken, kleding en uitgaan kost jongeren een hoop geld. En jij? Zit jij in de schulden of valt het nog mee?

Bron: NU.nl

Lees ook:Jongeren hebben nog veel te leren over seks
Lees ook:Werkzoekende solliciteert 40 keer in half jaar
Lees ook:Deel jongeren heeft geen probleem met zwart werken
Lees ook:Seksleven van jonge meiden staat er goed voor
Lees ook:Waar gaat al dat geld heen?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geldnood? Daar praten we niet over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>