Studentenkamers vaak te duur

Foto: Privébezit

Het echte studentenleven proeven vanuit de stad zelf, dan zul je er een kamer moeten huren. Niet altijd gaat dit even snel en heb je eindelijk een kamer dan is er nog een grote kans dat je er teveel voor betaalt ook.

Volgens een onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) betaalt meer dan de helft van alle uitwonende studenten teveel voor hun studentenkamer. De ruimte die je hebt is al beperkt, nu blijkt dat er gemiddeld ook 40 euro teveel voor wordt betaald. Wel zijn de studenten er qua ruimte van de kamers vergeleken met afgelopen collegejaar op vooruitgegaan.

De kamers zijn gemiddeld 17,5 m². Voor zo’n gemiddelde studentenkamer in het collegejaar 2010/2011 betaalde je als studente 274,22 euro. Per regio zijn er verschillen qua prijzen, in Amsterdam bevinden zich de duurste kamers, wil je goedkoop wonen dan moet je in Sittard zijn.

Volgens het onderzoek van de LSVb sjoemelen veel huurbazen met all-in-prijzen. Dit is niet toegestaan, huurbazen moeten verklaren waar zij de totale huurprijs op baseren.

Bron: NU.nl

Lees ook:Studenten betalen te veel voor kamer
Lees ook:Studentenkamers voor een prikkie
Lees ook:Student komt €480,- tekort voor kamer
Lees ook:Studentenkamers te kort; 33.000 extra kamers nodig in 2020
Lees ook:Studentenkamers fors duurder geworden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>