Jongeren zien brommerrijbewijs niet zitten

Even lekker een stukje toeren op de brommer. Het is tegenwoordig geen kwestie van opstappen en wegrijden, voor dat kan moet er eerst een brommercertificaat gehaald zijn. Maar steeds minder jongeren zien dat zitten. Het aantal kandidaten voor het bromfietsexamen in 2011 valt nogal tegen. 

Het eerste halfjaar van 2011 schreven vijftienduizend mensen zich in voor het bromfietsexamen. En dat is een stuk minder dan verwacht. Volgens de prognose in maart 2010 zou dit aantal inmiddels verdubbeld moeten zijn.

Maar nee dus. Dat wil niet perse zeggen dat er minder mensen op de scooter willen rijden, maar in ieder geval doen er minder examen. Volgens Bovag omdat de pakkans klein is. Rij je toch zonder een rijbewijs dan is er maar weinig kans dat je daadwerkelijk gepakt wordt. Volgens Bovag ligt het probleem dus voornamelijk bij politie en ouders. Zij moeten erop toezien dat jongeren niet zonder rijbewijs op de scooter stappen.

Meer controles dus. Maar volgens de raad van hoofdcommissarissen zit dat er niet in. Het aantal brommerrijders zonder rijbewijs zou volgens hen best meevallen.

Bron: De Pers

Lees ook:175.000 Nederlanders rijden zonder rijbewijs
Lees ook:Mijn invalidenwagentje en ik
Lees ook:Aantal gelovige jongeren in Nederland daalt
Lees ook:Rijbewijs Duitse jongeren vanaf 17 jaar
Lees ook:Steeds meer mensen kloppen op deur van de bijstand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>