AKG K323XS: de kleinste én fijnste oortjes die er bestaan

AKG is met een nieuwe lijn oortjes gekomen, zoals ze zelf zeggen: ‘The smallest headphones with the fullest sound and an extremely comfortable fit’. Maar zit dat wel zo fijn als ze klein zijn en gaan ze lang mee? Ik test het.

Ik was dolgelukkig toen deze oortjes op mijn deurmat vielen, niet zo zeer omdat ik nieuwe nodig had. Maar ik was heel benieuwd naar de kwaliteit van deze oortjes. Zelf was ik sceptisch over de slagzin van AKG. Ik heb al veel oortjes versleten en na een paar maanden moest ik altijd nieuwe kopen, omdat ze dan kapot zijn.

Toch ben ik omgekocht, ze zitten werkelijk waar héérlijk. Vooral studeren met de oortjes in is super, je hoort niets meer door de oortjes heen. Als ik aan het studeren ben en thuis zit, zegt mijn moeder wel eens: ‘Als ik vermoord zou worden, zou je het nog niet eens horen.’ Ze belt me tegenwoordig maar als ze me nodig heeft en ik aan het studeren ben..

Als voordeel zou je dus kunnen zeggen dat de oortjes je volledig afsluiten van je omgeving. Echter kan je niet met je oortjes in fietsen, want je hoort geen enkele auto of fietser. Ander voordeel vind ik dat het snoer niet te lang, maar ook niet te kort is. Als ik op de loopband sta op de sportschool is de lengte precies goed.

Daarnaast zitten bij deze oortjes verschillende maten dopjes, voor ieder soort oor is er dus een dopje. Zelf heb ik de kleinste. En ze blijven echt in je oren zitten, ze vallen er niet snel uit. Tijdens het hardlopen bijvoorbeeld blijven ze prima zitten.

En aan elk voordeel zit een nadeel.. Ik denk dat na enige tijd de aansluiting van je oortjes in bijvoorbeeld je iPod stuk kan gaan. Het plasticje aan het uiteinde kan gaan scheuren.

Tekst: Meike Storck

Lees ook:RSI wordt CANS
Lees ook:Sennheiser HD 250 II: misschien niet zo charmant, maar wel super geluid!
Lees ook:Studenten overwegen kortere studie
Lees ook:Blijven zitten op middelbare school is waardevol
Lees ook:Gratis naar school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>