Wodka in je oog is hip

Eerst was er de tampon met sterke drank die je in je kont moest proppen om snel dronken te raken, nu is er weer iets anders. Vodka Eyeballing heet het en het komt erop neer dat je inplaatts van de wodka te drinken, deze in je ogen giet. Ja. Lekker.

Op Britse en Amerikaanse universiteiten is het al behoorlijk populair. De verhalen gaan dat de alcohol via je ogen sneller in de bloedbaan terechtkomt waardoor je sneller dronken raakt. Experts vragen het zich sterk af. Wel is zeker dat er behoorlijk wat risico’s aan deze manier van ‘drinken’ zitten. Je maag heeft bescherming van binnen, je oog niet. Permanente oogschade ligt dan ook snel op de loer, zeker wanneer met zo’n sterke drank.

Volgens sommigen is de Amerikaanse film ‘Kevin & Perry Go Large’ het begin geweest van deze ongezonde rage. Een personage uit de film zou het trucje daar hebben uitgevoerd. Door studenten wordt het blijkbaar overgenomen en dat zoiets niet altijd goed gaat blijkt uit het voorbeeld dat het AD noemt. De 22-jarige Britse Melissa hield er een pijnlijk en permanent tranend oog aan over.

Ondanks dat het vol risico’s is zijn er dus enorm veel jongeren die dit doen. Op YouTube zijn meer dan 800 waaghalzen te vinden die de nieuwe trend uittesten. Dan kan je even zien hoe prettig het is.

Lees ook:Roken als tiener geeft later problemen
Lees ook:Slimme studenten geloven in spoken
Lees ook:Kelly Clarkson stript op podium
Lees ook:Jongeren krijgen sneller straf van papa justitie
Lees ook:Jongeren op social media verslavingsgevoelig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>