Seks in de Afrikaanse sloppenwijk

Een vaste relatie, daar zijn de jongens uit de townships (krottenwijken) in Zuid-Afrika nog niet aan toe. Seks hebben met meerdere meisjes, dat kan wel. Bijna de helft van alle Zuid-Afrikanen hebben al seks gehad voor hun zestiende, dat blijkt uit onderzoek van de organisatie CIET.

De jongeren zijn al op jonge leeftijd seksueel actief. De gemiddelde leeftijd waarop een jongere daar voor het eerst seks heeft is dertien jaar. Seks in de naam der liefde, daar is weinig sprake van. Veel jongeren steken elkaar aan, vertellen dat seks zo lekker is en uiteindelijk geven de meisjes maar toe. Niet altijd vrijwillig, 39 procent van de meiden heeft te maken gehad met gedwongen seks, een schrikbarend hoog aantal.

Meiden worden onder druk gezet door vrienden, vriendinnen en hitsige jongens. Een meisje ontmaagden geeft de jongens een gevoel van mannelijkheid, of het nou tegen haar zin is of niet. En condooms? De één doet het wel, de ander niet. De gevolgen van hiv/aids kennen de jongeren wel maar minder dan de helft van de jeugd die seksueel actief is gebruikt condooms en voorkomt hiermee besmet te raken.

De slechte sociaal-economische omstandigheden hebben veel te maken met het gedrag van de jongeren volgens Shumikazi Kwinana, hoofd van organisatie LoveLife dat een jeugdcentrum vlakbij mijnstad Witbank runt. Het komt regelmatig voor dat meiden seks hebben vanwege financiele problemen. Op deze manier kunnen zij hun garderobe weer aanvullen of eindelijk een mobiele telefoon kopen. Een ernstig bittere nasmaak van armoede.

Bron: De Pers


Lees ook:Bijna helft tienermeiden nog maagd
Lees ook:Condooms voor kids
Lees ook:Gratis condooms voor Haaksbergse jeugd
Lees ook:1 op 5 jongeren doet het de eerste keer niet veilig
Lees ook:Veel tieners seksueel misbruikt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Seks in de Afrikaanse sloppenwijk

  1. Corset-lover

    Wat daar in de townships gebeurt komt overal ter wereld voor, ook hier. Seks hebben met verschillende meiden zonder vaste relatie geeft je de nodige ervaring voor je latere seksleven. Heel verstandig dat die jonge meiden geld vragen aan die jongens voor seks, hoe meer seks ze hebben hoe meer zij verdienen. Op deze manier zorgen zij ervoor dat het economisch beter gaat, zij kunnen kleding e.d. kopen, winkels blijven verkopen, handelaren verdienen ook, fabrikanten enz.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>