Geen make-up op dinsdag

De autoloze zondag kennen we maar een make-uploze dinsdag? Op een middelbare school in Texas is het niets nieuws meer. Zes scholieren startten het groepje ‘Redefining Beautiful’ en begonnen het begrip make-uploze dinsdag. Momenteel doen tweehonderd leerlingen eraan mee!

Als tiener ben je continue met jezelf bezig. Je verandert en wilt tegelijkertijd nieuwe dingen uitproberen. Bij meisjes komt er op een gegeven moment een dag dat ze make-up willen gebruiken. Lekker tutten met vriendinnen en handig als je minder mooie dingen wilt verhullen. Maar altijd make-up dragen is een aanslag op je huid en dus op je échte schoonheid.

De tienermeisjes in Texas vonden het make-upgebruik van hun medestudenten behoorlijk uit de hand lopen en besloten de make-uploze dinsdag in te stellen. Make-up moet je namelijk niet dragen om je gezicht te verhullen, aldus de groep. Het belangrijkste is dat de jongeren zichzelf ook accepteren zonder make-up en genoeg zelfvertrouwen krijgen zodat ze inzien dat ze ook mooi zijn zonder alle mascara, foundation, poeder, oogpotlood, lipgloss en noem maar op.

En dat is dus een succes. Iedere dinsdag komen er tweehonderd leerlingen ongeschminkt naar school! Ook iets voor bij jullie op school?

Bron: Nationale Onderwijsgids

Lees ook:Wereldse look met goedkope make-up
Lees ook:McDonalds Apeldoorn krijgt grote make-over
Lees ook:Winnen: Vette goodiebag van de film Bridesmaids!
Lees ook:Schoolslapen
Lees ook:Wees blij met school! Doe niet zo achterlijk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>