Zweepslagen voor docent en scholiere met verhouding

Stralend naar wiskunde of economie, niet om het vak maar om de docent. Want hij doet zo streng, maar kijkt zo lief… Verliefd zijn op je leraar of lerares, dat kan gebeuren en vaak gaat het vanzelf weer over. Maar soms is een leraar ook verliefd op een scholiere. Lastig, want officieel mag er geen liefdesrelatie aangeknoopt worden. Gebeurt dat wel dan kan de docent rekenen op ontslag en wellicht nog een gevangenisstraf ook. In Peru pakken ze dat soms anders aan..

Een 15-jarige scholiere en een 32-jarige docent in Peru hebben beiden zweepslagen gekregen omdat ze een liefdesrelatie hadden. De leraar kreeg er zes, het meisje vier. De straf werd bepaald door familie van beide betrokkenen.

Ook al had het meisje zelf ingestemd met de relatie, het weerwoord van de docent mocht niet baten. Beide kregen er flink van langs. Het gebeurt vaker in Peru dat de wettelijke straffen genegeerd worden en men het recht in eigen hand neemt. Op deze manier worden sommige verdachten van misdrijven al voor een officieel proces kan beginnen doodgeslagen.

Volgens de Peruaanse wet zou de leraar een gevangenisstraf moeten uitzitten.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Lees ook:15-jarige mag langer doorwerken
Lees ook:Tiener slaat meiden het ziekenhuis in
Lees ook:Scholier (15) valt leraar aan
Lees ook:Klas wint kaartjes voor bad Teacher, 15-jarige winnaar geschorst
Lees ook:Leraar (40) sluipt met ladder slaapkamer meisje (14) in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>