Onschuldig meisje (14) doodgemarteld

In Bangladesh is een veertienjarig meisje op zeer brute wijze om het leven gekomen. De tiener Mosammet Hena zou volgens vier islamitisch geestelijken een relatie hebben met een getrouwde man en daar stond een zware straf op. Achteraf bleek het meisje onschuldig te zijn.

Honderd stokslagen, dat was de straf die het meisje vanwege haar misdrijf moest ondergaan. Na zeventig slagen gaf het meisje op en zakte in elkaar. Enkele uren later overleed ze in het ziekenhuis.

Het meisje zou volgens de geestelijken een relatie hebben met haar neef, een getrouwde man. De beschuldiging bleek onterecht. Het meisje had geen relatie met hem, integendeel. Zij was het slachtoffer, haar neef had haar verkracht en ze was door familie van de man geslagen. De verkrachting was al bekend aangezien er in de lokale kranten een melding gedaan was van het misdrijf dat de man bij het meisje gepleegd had. Ondanks dat hielden de autoriteiten de zware straf die het meisje boven het hoofd hing niet tegen.

De geestelijken zijn gearresteerd, de man die Hena verkrachtte werd veroordeeld tot honderd zweepslagen. Hij wist aan zijn straf te ontkomen door op de vlucht te slaan.

Bron: HLN
Foto: Door U.S. Marine Corps photo by Sgt. Ezekiel R. Kitandwe [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Verzonnen verkrachting bestraft
Lees ook:Groep verkracht 17-jarig meisje in Amsterdam
Lees ook:Meisje (14) steekt moeder dood om computer
Lees ook:Man steekt levend meisje in de brand: 25 jaar cel
Lees ook:Vermiste Italiaanse (15) vermoord door oom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>