9-jarige dronken achter het stuur

Volwassenen onder invloed achter het stuur is al ontzettend link. Laat staan kinderen die nog geen rijbewijs hebben.. In het Noorden van Groot-Brittannië is onlangs een 9-jarige jongen dronken van de weg geplukt. Niet lopend of op de fiets maar achter het stuur.

De politie hield de 9-jarige jongen aan en onderwierp hem aan een blaastest. Daaruit bleek dat hij veel te veel had gedronken, het alcohol promillage was veel te hoog. Al is dat bij een jongen van negen natuurlijk al snel het geval, aangezien iedere druppel die hij binnenkrijgt er één teveel is op die leeftijd.

De agenten konden de jongen echter niet aanhouden omdat hij te jong is om verantwoordelijk gesteld te worden voor zijn daden. Het is trouwens niet de eerste keer dat jongeren op zo’n lage leeftijd voor alcoholgebruik en autodiefstal opgepakt worden. In het Noorden van Engeland zijn de afgelopen twee jaar in acht 12-jarigen, vier 11-jarigen en twee 10-jarigen aangehouden. Zij zouden een auto hebben gestolen.

Bron: NU.nl
Foto: By Phil Campbell from Midlands, England (Flickr) [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Russische scholieren aangereden door politie en ambulance
Lees ook:Voor 25 euro benzine na cursus alcoholgebruik
Lees ook:Achter het stuur met 16,5 jaar
Lees ook:17-jarige onder invloed achter stuur
Lees ook:Nederlandse jongeren zijn minst vaak dronken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>