Geen Red Bull onder de 18 in Tsjetsjenië

In Nederland hebben de energydrink-verslaafde jongeren het al behoorlijk zwaar. Op sommige scholen willen ze namelijk een verbod op de cafeïnerijke drankjes. Maar dat is nog niets vergeleken bij de maatregelen die de Tsjetsjeense regering wil treffen. Red Bull voor jongeren onder de achttien? Dacht het niet. 

Nu mogen de jongeren nog zoveel cafeine als ze willen hun lichaam inpompen met de energydrinks maar dat is binnenkort wellicht verleden tijd. De regering vindt de drankjes onislamitisch en gevaarlijk voor de gezondheid van jongeren onder de 18 jaar. Een verbod hangt in de lucht.

De meningen over het plan van de regering zijn behoorlijk verdeeld. Zo zijn er voorstanders maar natuurlijk ook tegenstanders. Voornamelijk onder de jongeren waarschijnlijk, zij zien hun dosis cafeine in blik aan hun neus voorbij gaan.

In de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië zijn er al meer regels rondom drank. Zo mogen alcoholische dranken alleen ‘s ochtends gekocht worden.

Bron: AD
Foto: By böhringer friedrich (Own work) [CC-BY-SA-2.5], via Wikimedia Commons

Lees ook:Energydrink buiten de schooldeur?
Lees ook:School in Australie verbiedt spijkerbroek
Lees ook:Stress? Je neus bewijst het
Lees ook:Geen grotere borsten voor Italiaanse meisjes onder de achttien
Lees ook:Jongen krijgt opgegeten neus terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>