Etentje reserveren we steeds vaker via site of app

Uit het reserveringssysteem van Couverts blijkt dat 62% van de gebruikers vrouw is: het is dus de vrouw die een restaurant, eetcafé of brasserie uitzoekt en een tafel reserveert. Daarnaast is opvallend dat 71% van de etentjes tijdens kantooruren wordt gereserveerd. De meeste reserveringen vinden plaats op woensdag (21%).

Verrassend is dat circa 1% van de mensen ‘s nachts reserveert en 54% buiten openingstijden. Een Couverts bezoeker bekijkt zo’n 6,7 restaurants voordat er een keuze wordt gemaakt. Ook wordt vrij laat gereserveerd, bij app-reserveringen meestal minder dan 3 uur van tevoren (55%). Dit blijkt uit een analyse van gegevens uit de reserveringssystemen van 1.100 bij Couverts aangesloten restaurants.

Reserveren via reserveringssites of –apps wordt steeds populairder. Na een verdubbeling vorig jaar van het aantal online reserveringen zag Couverts in 2013 met 75% opnieuw een flinke stijging. 21% hiervan wordt gemaakt via de app, een verdriedubbeling van het jaar ervoor. Het aantal reserveringen via de Couverts-website neemt licht af, van 94% naar 79%. Naar verwachting zal in 2016 het merendeel van de etentjes bij restaurants, eetcafés en brasserieën gereserveerd worden via een speciale reserveringssite of –app.

Klik hier om nog meer te lezen.

Lees ook:Grootste blind date in heel Nederland op Valentijnsdag
Lees ook:Tip voor luie, hongerige jongeren
Lees ook:Goedkoop naar New York in laagseizoen: januari en februari
Lees ook:Wii U al uitverkocht bij Game Mania; wel te bestellen
Lees ook:Groningse jeugd drinkt minder, weegt meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>