Rubriek: Culinair

Bier proeven niets voor kroegtijgers

Maar liefst 500 bieren uit binnen- en buitenland deden mee aan de Beerchallenge in Brussel. De bieren werden allemaal geproefd en beoordeeld door een 50-koppige professionele jury.

Lees verder...

Kijkje in de keuken van McDonald’s (video!)

Hamburgerketen McDonald’s zette zondag in België een charmeoffensief in. In vestigingen in heel het land konden nieuwsgierige mensen een kijkje nemen in de keuken. We hebben een filmpje, zodat jij het ook kunt zien.

Lees verder...

Wie eet de meeste hete pepers?

In het zuidwesten van China zijn ze niet vies van een beetje pittig eten en daarom hebben ze iets leuks bedacht. Maandag werd het startsein gegeven van een kampioenschap hete peper eten.

Lees verder...

Scholieren die vis eten, presteren beter op school

Nederlandse scholieren die regelmatig vis eten, hebben betere schoolresultaten. Nu eet nog geen 7% van de Nederlandse jongeren de aanbevolen hoeveelheid van twee keer vis per week. Dat blijkt uit het eerste brede onderzoek naar het verband tussen de consumptie van vis en de schoolprestaties bij gezonde scholieren. Dr. Renate de Groot, onderzoekster bij de

Lees verder...

Sterrenrestaurant op de Zwarte Cross!

Patron Cuisiniers Rik Jansma van Restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter gaan een chique restaurant uitbaten op het festivalterrein van de Zwarte Cross. De naam van het restaurant is: ‘Le Carburateur’. De Zwarte Cross is het eerste festival dat een restaurant krijgt met een verfijnde keuken. Op het menu staan streekgerechten

Lees verder...

Starbucks op Erasmus Universiteit Rotterdam

Studenten, docenten en andere medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen tegenwoordig genieten van een kopje Starbucks koffie. In het L-gebouw op de campus is zelfs een totaal vernieuwde koffiecorner geopend.

Lees verder...

Kinderen verbluffen jury Junior MasterChef

Kooktalenten n de leeftijd van acht tot twaalf jaar laten vertonen vanaf vandaag hun kunsten in het nieuwe programma Junior MasterChef. Dat MasterChef en kinderen een goede combinatie is, blijkt wel uit de culinaire hoogstandjes die de kinderen bereiden.

Lees verder...

Bio Girl bestrijdt Poison Chick in Food from the Hood

Op hoge hakken staat een scholier (14) in de modder. De boerin vraagt haar een boontje te plukken: ‘Ieuw! Echt niet, dat vind ik vies.’ Toch maakt ze later een superleuke animatieclip die deel uitmaakt van de campagne Food from the Hood. Op 11-11-11, de Dag van de Duurzaamheid, gaat de campagne van start.

Lees verder...

Organiseer een hippe barbecue!

Meer dan twintig graden, de zon schijnt en het is droog, wat heb je nog meer nodig voor een perfecte barbecue!? Meer dan je denkt! Lees dus vooral even verder!

Lees verder...

Hamburgers en hotdogs, jongeren lusten meer dan dat

Energydrink, chips en fastfood. Typische voorbeelden van voedsel dat regelmatig in de maag van een jongere belandt. De jongeren van tegenwoordig zijn culinair niet al te best onderlegd, zo luidt het vooroordeel. Maar is dat wel echt zo? Jelle de Visser van De Vliegeraar Kok op Maat denkt er heel anders over.

Lees verder...

Tiener overlijdt na snelle snack

Even een hamburgertje wegwerken werd een Franse tiener zondag fataal. De 14-jarige jongen overleed na een voedselvergiftiging die hij opliep na gegeten te hebben in een Quick-restaurant.

Lees verder...