Sedrig Verwoert beste Jonge Danser van Nederland

NTR Podium stelt vandaag jong danstalent centraal. In de uitzending is te zien hoe de 20-jarige Sedrig Verwoert uit Amsterdam de titel ‘Beste Jonge Danser van Nederland’ in de wacht sleept. Hiermee wint hij in het programma van Daan van de Laar (16) en Angèlle Peters (20). Sedrig vertegenwoordigt op 14 juni aanstaande Nederland op het Eurovision Young Dancer in Gdansk, Polen.

In het programma Jonge Dansers van NTR Podium werken drie belangrijke choreografen met jonge talenten van de verschillende dansopleidingen. De choreografen Nanine Linning, Marco Gerris en Juanjo Arques vertegenwoordigen met hun achtergrond verschillende dansstijlen. De moderne dans, de streetdance en het klassieke ballet. In de uitzending zien we hoe deze choreografen met de jonge dansers werken en uiteindelijk drie dansers selecteren. Artistiek leider van het Scapino Ballet, Ed Wubbe, maakt met deze drie dansers een speciale choreografie waarin alle dansstijlen vertegenwoordigd zijn. De presentatie is in handen van Isolde Hallensleben.

De jury, bestaande uit Conny Janssen (Conny Janssen Danst), Adriaan Luteijn (Introdans Arnhem) en Floor Eimers (Nationaal Ballet), oordeelt: “Sedrig nam ons mee vanaf het begin dat hij op het podium kwam te staan. Hij fascineerde ons. Hij verbindt bijna als vanzelfsprekend hele korte geïsoleerde bewegingen met hele grote vloeiende lijnen. Hij is sterk, lenig, aards en vitaal, technisch en ook nog eens allround. Zijn concentratie is goed en daardoor nam hij ons elke keer weer mee.”

Sedrig Verwoert is geboren in Paramaribo op 20 oktober 1992. Op zijn derde verhuist hij samen met zijn moeder naar Amsterdam, waar hij al snel begint met dansen. Op 9-jarige leeftijd doet hij auditie voor de Dansacademie, waar hij wordt aangenomen en in contact komt met modern ballet, klassieke dans en jazz. Naarmate Sedrig ouder wordt ontdekt hij dat er nog meer te leren valt op het gebied van dans. Hij besluit auditie te doen voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, hij is dan 16 Jaar. In de loop der tijd was Sedrig onder andere te zien in Nederlandse televisieprogramma’s zoals So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle en in verschillende theater producties waaronder Nita Lym: Don’t Hit Mamma en de Albert Verlinde Productie: So You Think You Can Dance Theater Tour.

Zondag 2 juni 2013, om 13.00 uur, op Nederland 2
Deze uitzending wordt herhaald op maandag 3 juni om 23.40 uur op Ned 2.

Lees ook:Nederlandse Sedrig Verwoert wint Eurovision Young Dancers
Lees ook:Extra theatershows So You Think You Can Dance
Lees ook:Video channel 7 brengt publiek en dansers samen
Lees ook:David Guetta bezoekt So You Think You Can Dance
Lees ook:Dansers gezocht voor Coca Cola Crew: Move to the Beat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>