Muzikanten schrijf je in voor Art Rocks

ART ROCKSMuseum Boijmans Van Beuningen, Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht dagen muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties. Doe mee aan de muziekcompetitie, haak aan bij de masterclasses of kom kijken en luisteren naar de uiteenlopende events die in de musea worden georganiseerd. De inschrijving van deze nieuwe editie van Art Rocks start vandaag!

Voor de muziekcompetitie zoekt Art Rocks muzikanten uit alle genres: of je nou jazz maakt, orgel speelt, in een koor zingt, beats maakt of singer songwriter bent. Zij worden uitgedaagd een nummer te schrijven bij kunstwerken uit de museumcollecties. De beste acts treden op in de musea en maken kans op een plaats in de finale die in samenwerking met Eurosonic Noorderslag (medio januari 2015) wordt georganiseerd. De zeven finalisten mogen een videoclip laten maken bij hun ingezonden track en de winnaar ontvangt een mooie prijs.

Eefje de Visser en Akwasi
Singer-songwriter Eefje de Visser en rapper Akwasi treden op als ambassadeurs van deze bijzondere muziekcompetitie. Zij maken beide een eigen compositie bij een van de dertig geselecteerde kunstwerken en verzorgen workshops en optredens in de musea en tijdens de finale. Eefje de Visser won in 2009 de Grote Prijs van Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle singer-songwriter. Akwasi is onder andere bekend als frontman van Zwart Licht, maar heeft ook een verrassende andere kant. Op dit moment tourt hij met het project ‘Daar Ergens’ waarin hij Bram Vermeulen als inspiratiebron neemt.

Kern van Art Rocks vormen de Museumrondes die in de drie musea plaatsvinden en waar de selecteerde deelnemers hun compositie op zaal mogen uitvoeren. Deze zogenaamde voorrondes resulteren in twee finalisten per ronde en één finalist die vanuit alle musea de meeste publieksstemmen krijgt.

Naast de muziekcompetitie organiseren de drie musea elk een eigen programma waar je als bezoeker aan je muzikale en kunstzinnige trekken komt. Laat je verrassen door optredens bij de kunstwerken, lezingen over crossovers tussen muziek en beeldende kunsten of ontwikkel je eigen skills in de master classes door Eefje de Visser en Akwasi. Kunst inspireert tot het maken van kunst is de rode draad die door alle programma’s loopt.

Overzicht data
1 september t/m 1 november: werving muzikanten en workshopprogramma’s
zaterdag 29 november 2014 – Museumronde Centraal Museum
zondag 30 november 2014 – Museumronde Museum Boijmans Van Beuningen
zondag 7 december 2014 – Museumronde Groninger Museum
januari 2015 – finale Art Rocks in Groninger Museum tijdens Eurosonic Noorderslag

Deelname aan de muziekcompetitie vanaf 16 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals.

http://artrocks.nl/2014/

Lees ook:Sexmuseum populair
Lees ook:Nieuwsgierige aagjes opgelet
Lees ook:Asser talent laat zich horen op Bartje Rocks
Lees ook:Creëer je eigen modekunstwerk!
Lees ook:Hongkong voor een habbekrats

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>