Nederlander voorzichtig met mobiel internet in buitenland

Foto: Privébezit

Acht op de tien Nederlanders die op reis zijn, zetten hun telefoon binnen een uur na landing aan. Zes op de tien daarvan doet dat meteen zodra het vliegtuig de grond raakt. De meeste reizigers (70%) gebruiken hun mobiel om het thuisfront telefonisch of per sms op de hoogte te stellen van een veilige aankomst. Dit blijkt uit onderzoek van Vodafone Nederland onder 517 Nederlanders naar het gebruik van mobiele telefonie en internet in het buitenland.

De belangrijkste barrière om een mobiel of smartphone in het buitenland te gebruiken, is de beheersbaarheid van de kosten voor klanten. Vodafone kondigde daarom eerder dit jaar de dienst Alles-in-1 Op Reis aan die nu beschikbaar is en die een waarschuwing per sms geeft wanneer tachtig procent van de databundel is gebruikt. Tevens wordt via online advies inzichtelijk gemaakt hoeveel data klanten verbruiken tijdens e-mailen of surfen op het web. Zo kan iedereen genieten van mobiel internet op reis, met helder inzicht in de kosten.

Maar liefst tweederde van de vakantiegangers geeft aan dat hij of zij de mobiel op reis overal mee naartoe neemt. Driekwart van de Nederlanders gebruikt de mobiele telefoon op reis regelmatig; 36 procent zelfs elke dag. De mobiel wordt het meest gebruikt voor sms’en en het opzoeken van reisinformatie zoals een routebeschrijving. Daarnaast gebruikt een kwart van de vrouwen de smartphone voor het versturen van foto’s, terwijl slechts eenvijfde van de mannen dat doet. Mannen luisteren in verhouding meer naar muziek op hun smartphone: 31 procent ten opzichte van 24 procent van de vrouwen. Ten slotte geeft eenderde van de Nederlanders aan dat de kosten van mobiel gebruik niet eenvoudig beheersbaar zijn in het buitenland; 53 procent is bij thuiskomst een of meerdere keren geschrokken van de telefoonrekening. Om die reden stuurt Vodafone bij de Alles-in-1-bundel een waarschuwing per sms wanneer 80 procent en 100 procent van de bundel is gebruikt, zodat niemand bij thuiskomst verrast wordt door de rekening.

Om Nederlanders ook in het buitenland minder terughoudend te maken in het gebruik van hun smartphone, biedt Vodafone vanaf vandaag als eerste telecombedrijf in Nederland een gecombineerde bundel voor zowel bellen, sms’en en internetten. Deze bundel is een uitbreiding van de Internet op Reis-bundel, die Vodafone in december 2010 introduceerde en in juni 2011 uitbreidde naar 42 landen. Met de nieuwe dienst kunnen particuliere Vodafone-klanten (abonnees en prepaid-gebruikers) voor 2 euro per dag dagelijks 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden, 20 sms-jes versturen én voor 35 MB mobiel internetten. Zakelijke klanten kunnen voor 4 euro per dag 40 minuten bellen, 40 minuten gebeld worden, 40 sms-jes versturen én voor 40 MB mobiel internetten. Klanten betalen alleen voor de dagen dat ze Alles-in-1 Op Reis gebruiken. Deze bundel is beschikbaar in de 42 voordeellanden, waaronder de gehele EU, Turkije, Australië en Japan.

Lees ook:Vodafone klanten bellen gratis van 2 tot en met 5 mei
Lees ook:Prijzen mobiel internet via vakantiebundels onder de loep
Lees ook:Mobiele trends verschillen per land
Lees ook:Mobiel internet belangrijk voor jongeren
Lees ook:Jongeren grootste groep gebruikers mobiele apparaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>