Ruim helft Nederlanders vindt 4G te duur

52 procent van de Nederlanders vindt op dit moment 4G nog te duur. Dit heeft de nieuwssite MobiLeaks.nl onderzocht, die haar bezoekers de volgende vraag voorlegde: “Ga jij over op 4G?”. Een derde van de ondervraagden gaf aan wel geïnteresseerd te zijn in het snellere internetnetwerk. 14 procent heeft op dit moment helemaal geen interesse om een mobiel abonnement af te sluiten met de vierde generatie internetverbinding.

Dat de meerderheid van de mensen op dit moment 4G nog te duur vindt is niet vreemd. Zo betaal je bijvoorbeeld bij Hi – die al 4G aanbiedt in combinatie met een beperkt aantal smartphones – voor het snelle netwerk zo’n 195 euro meer over 2 jaar dan de duurste 3G bundel bij de provider. Dit is natuurlijk een aanzienlijk bedrag en voor veel mensen lijken de voordelen van een snellere internetverbinding niet op te wegen tegen de kosten.

Van de 856 respondenten heeft een derde wel interesse in 4G. 19 procent hiervan is van plan om nog dit jaar een mobiel abonnement aan te schaffen met de opvolger van 3G. 15 procent is van plan om dit in 2014 te gaan doen.

Het 4G netwerk is begin dit jaar uitgerold, maar de dekking is op dit moment nog erg beperkt. De provider KPN en ook Hi bieden de nieuwe generatie internetconnectie al aan voor een handjevol smartphones. De verwachting is dat Vodafone, T-Mobile en Tele2 – die ook een 4G frequentie hebben gekocht – later in dit jaar zullen volgen. Volgens MobiLeaks komt er hierdoor meer concurrentie en kan dat invloed hebben op de prijzen.

MobiLeaks.nl

Lees ook:Alle klanten T-Mobile krijgen toegang tot 4G netwerk
Lees ook:Social media op mobiel; besteden we minimaal een uur aan
Lees ook:Jongeren willen overal, onbeperkt online met smartphone
Lees ook:Bij Vodafone krijgen álle smartphones hogere snelheid
Lees ook:Nederlanders verbruiken gemiddeld 488 MB mobiel internet per maand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>