Social media op mobiel; besteden we minimaal een uur aan

Foto: Privébezit48 procent van de Nederlanders besteedt per dag minimaal 60 minuten aan sociale media op zijn of haar smartphone. Dit heeft de nieuwssite MobiLeaks.nl onderzocht, die haar bezoekers de volgende vraag voorlegde: “Sociaal netwerken op je smartphone; hoelang en waar?” 28 procent besteedt per dag gemiddeld 30 minuten aan sociale media. Van de ondervraagden gebruikt 92 procent Facebook en is hiermee veruit het populairste netwerk.

Van de 899 respondenten gaf 32 procent gemiddeld een uur iedere dag te besteden aan het bekijken en bijhouden van zijn of haar sociale netwerk(en) op de mobiele telefoon. 11 procent besteedt hier anderhalf uur aan en 5 procent 2 uur of meer. Dit komt in totaal neer op 48 procent, die minimaal een uur per dag kwijt zijn aan sociale media.

De overige resultaten waren 28 procent voor gemiddeld een half uur per dag, 14 procent een kwartier en 10 procent gaf aan helemaal geen gebruik te maken van sociale media op zijn of haar smartphone.

MobiLeaks onderzocht ook van welke sociale netwerken er gebruik wordt gemaakt, waarbij meerdere antwoorden gegeven konden worden. Facebook spant in deze categorie de kroon, aangezien 92 procent van de 899 respondenten heeft aangegeven dit Amerikaanse netwerk te gebruiken op de smartphone. De tweede plek wordt ingevuld door Twitter met 52 procent en de top drie wordt gesloten door Google+ met 15 procent van de stemmen.

Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt 4G te duur
Lees ook:ADV: Vrijwel alle Nederlandse jongeren ‘connected’
Lees ook:Facebook slecht voor leerprestaties
Lees ook:1 op 3 Nederlanders wil via Facebook nieuwe vrienden maken
Lees ook:Jongeren grootste groep gebruikers mobiele apparaten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Social media op mobiel; besteden we minimaal een uur aan

    1. Redactie Auteur

      @Bart bedankt voor het toevoegen van de link. We hebben deze info uit het persbericht.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>